Het Coronavirus, de aanhoudende spanningen in onder meer het Midden-Oosten en Noord-Korea… Er kan met recht en rede worden gesteld dat er dit jaar een groot aantal redenen zijn om uw toevlucht te zoeken in aandelen van edelmetalen zoals goud & zilver. De cijfers die inmiddels werden gerealiseerd zetten deze stelling ook alleen maar extra kracht bij. Zo steeg de goudprijs sinds november reeds met maar liefst bijna 8 procent. Bent u ook geïnteresseerd in een investering in aandelen van goud- en zilverproducenten? In dat geval is het zeker de moeite waard om u even te verdiepen in de onderstaande lijst welke werd samengesteld door Investorplace. Zo kunt u tien interessante, maar tevens ook enkele zeer speculatieve goud- en zilveraandelen ontdekken om mogelijks in te investeren.

 

1.) Newmont

Het is algemeen bekend dat de goudsector over een vrij volatiel karakter kan beschikken. Omwille van deze reden is het volgens Investorplace bijzonder belangrijk dat elke portefeuille over een uitgebreide lijst van namen beschikt. De belangrijkste investering? Die zou gedaan moeten worden in Newmont. Dit heeft alles te maken met het feit dat Newmont als grootste producent ter wereld een niet onaanzienlijke stabiliteit weet te garanderen. Dit is iets wat voor menig aantal andere namen uit de sector uiteraard niet geldt. Bovendien kan er worden vastgesteld dat Newmont over een uitermate solide waardering beschikt. Ook het groeimomentum evenals een behoorlijk sterke, vrije kasstroom zorgen er voor dat dit beslist een interessant aandeel kan zijn om in uw portefeuille op te nemen.

 

2.) Barrick Gold

Ook Barrick Gold mag zich met gepaste trots één van ’s werelds belangrijkste producenten noemen op vlak van goud. Net zoals Newmont weet ook Barrick Gold dan ook een relatief stabiele investering aan te bieden aan potentiële investeerders. Er kan in de praktijk eveneens worden vastgesteld dat Barrick Gold in het bijzonder actief is in regio’s die over een stabiel politiek stelsel beschikken. Dit zorgt er voor dat het aandeel aanzienlijk minder onderhevig is aan politieke spanningen. Na verschillende jaren verlies te hebben laten optekenen lijkt het er naar uit te zien dat Barrick Gold terug op goede weg is. Het bedrijf maakt dan ook terug winst. Daarnaast ziet de balans er, niet in het minst als gevolg van de afbouw van de langetermijnschuld tegenwoordig heel wat gezonder uit dan in het verleden het geval was.

 

3.) Royal Gold

In tegenstelling tot de twee eerder vernoemde bedrijven is Royal Gold geen goudproducent. In plaats daarvan betreft het hier een streaming- en royaltybedrijf. Door middel van streaming wordt er door een onderneming aan een mijnbouwproject een aanbetaling aangeboden in ruil voor metalen die in de mijn worden geproduceerd. Uiteraard wordt er hierbij op voorhand een bepaalde prijs bepaald en wordt er ook een bepaalde tijdsduur afgesproken. Ook royalty’s werken eigenlijk op een vergelijkbare manier. Zij geven evenwel recht op een bepaald percentage van de metaalproductie waarvan sprake is. Royal Gold kenmerkt zich onder meer door het ontbreken van directe blootstelling aan operations. Dit zorgt er voor dat ze toch wel kan rekenen op een aantrekkelijke stabiliteit. Omwille van het feit dat het onmogelijk is om te voorspellen hoe binnenlandse evenals geopolitieke gebeurtenissen zich verder zullen gaan ontwikkelen kan het potentieel een zeer goed idee zijn om dit aandeel in uw portefeuille op te nemen en te houden.

 

4.) Sibanye Gold

Er voor kiezen om te beleggen in Sibanye Gold zorgt er voor dat u eigenlijk speculeert op de koers van twee verschillende, waardevolle edelmetalen. Beleggen in deze Zuid-Afrikaanse producent zorgt er namelijk voor dat uw belegging niet alleen wordt blootgesteld aan goud, maar ook aan palladium. De vraag naar dit kostbare en bovendien ook zeldzame edelmetaal is tegenwoordig ongelofelijk groot. Niet in het minst vanuit de auto-industrie neemt de vraag naar palladium alleen maar sterk toe. Op moment van schrijven geldt voor palladium dat het wordt verhandeld tegen een prijs van zo’n slordige 2200 dollar per ounce.

 

5.) Sandstorm Gold

Sandstorm Gold staat er om bekend een behoorlijk speculatieve investering te zijn. Dat is niet in het minst het gevolg van het feit dat het royaltybedrijf over een extreem hoge waardering beschikt. Sandstorm Gold heeft sinds het jaar 2015 een behoorlijk sterke groei laten optekenen. Ze ligt bovendien perfect op schema voor een aanhoudend sterke groei.

 

6.) Hecla Mining

Investeren in Hecla Mining betekent dat u er voor kiest om te investeren in de oudste producent van zilver die staat genoteerd aan de New York Stock Exchange. Dit bedrijf beschikt op moment van schrijven dan ook over een geschiedenis van meer dan 130 jaar. Dit gezegd hebbende is het zo dat het aandeel toch werd genomineerd om van de beurs te worden gehaald. Dit gebeurde nadat de koers van het aandeel aanzienlijk daalde. Bijgevolg ontstond de dreiging dat het aandeel zou uitgroeien tot een zogenaamde “pennystock”. Uiteindelijk is het zo’n vaart niet gelopen, want sinds augustus heeft de situatie zich fors weten te herpakken. De koers is dan ook behoorlijk gestegen waardoor het aandeel van Hecla Mining nu terug wordt verhandeld tegen een prijs van zo’n 3,43 dollar per aandeel. Bovendien kan er eveneens worden gesteld dat het marktsentiment eindelijk gunstig kan worden genoemd voor zilveraandelen. Deze volgen in de praktijk dan ook veelal de goudsector.

 

7.) Wheaton Precious Metals

Zilveraandelen zoals met name deze van het streamingbedrijf Wheaton Precious Metals beschikken over een aantrekkelijk karakter onder beleggers welke zijn geboden aan concreet, eerder beperkt budget. Dit is het gevolg van het feit dat deze aandelen voordeliger zijn in vergelijking met goudaandelen. Het nadeel hiervan is wel dat zilveraandelen over een uitermate volatiel karakter kunnen beschikken. Ze volgen doorgaans de goudprijs, maar dan wel op een behoorlijk “wilde” manier.

 

8.) First Majestic Silver

Voor stressbestendige beleggers kan het zonder meer interessant zijn om te kijken in de richting van het First Majestic Silver aandeel. Voor dit aandeel mag dan wel gelden dat ze behoorlijk riskant is, daar staat tegenover dat er ook erg mooie rendementen mee kunnen worden behaald. Volgens Investorplace is er bij dit aandeel dan ook sprake van een “mogelijk opwaarts potentieel”. Let wel, vooraleer te investeren in First Majestic Silver is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit aandeel vooral blootstelling heeft aan Mexico. Voor dit land geldt dat ze reeds voor een behoorlijk lange termijn met de nodige problemen kampt. Dit niet in het minst als gevolg van het aanhoudende geweld tussen de verschillende drugskartels. Dit gezegd zijnde kan er worden vastgesteld dat First Majestic Silver recent een robuuste groei heeft laten optekenen als gevolg van het positieve sentiment binnen de goud- en zilvermarkt. Hier rekening mee houdende kan investeren in First Majestic Silver een gokje waard zijn.

 

9.) Pan American Silver

Pan American Silver staat er om bekend sinds haar beursgang behoorlijk aanzienlijke koersschommelingen te hebben laten optekenen. Dit gezegd zijnde is het zo dat Pan American Silver volgens Investorplace toch een interessant aandeel is voor beleggers welke wel tegen een stootje kunnen. Het bedrijf ontplooit haar activiteiten in zowel Midden- als Zuid-Amerika evenals in Canada. Sinds het einde van de maand mei hebben de Pan American Silver aandelen een stijging laten optekenen van zomaar even 112 procent. Dat is reeds behoorlijk indrukwekkend, maar toch is Investorplace van mening dat er nog ruimte is voor extra groei. Dit niet in het minst omwille van “positieve, externe fundamenten”.

 

10.) Silvercorp Metals

Last but not least is er nog Silvercorp Metals. De blootstelling van dit aandeel aan de Chinese markt zorgt er voor dat deze consistent rendabele Canadese zilverproducent op de lijst thuishoort met extreem speculatieve aandelen, aldus Investorplace. De aandelen hebben stevig te lijden gehad onder de uitbraak van het Coronavirus in China. Deze uitbraak deed het Silvercorp Metals aandeel dan ook kelderen met zomaar even 7 procent. Deze daling zorgt er aan de andere kant wel voor dat beleggers nu over een mooie kans beschikken om een aandeel van een solide bedrijf tegen een zeer scherpe prijs aan te kunnen kopen. Let wel, het is voor niemand duidelijk hoe het Coronavirus zich verder gaat ontwikkelen. Dit zorgt er voor dat een belegging in een bedrijf als Silvercorp Metals toch extra speculatief is.