Met de verspreiding van het Corona virus is de vraag naar fysieke edelmetalen aanzienlijk toegenomen. Volgens de nieuwste update van de US Mint zijn er de afgelopen twee dagen nog eens een miljoen Silver Eagles verkocht. Dit brengt de totale verkoop van Silver Eagle in maart op 2,3 miljoen, meer dan driemaal de vorige maand.

Bij mijn laatste update verkocht de Amerikaanse Munt op 9 maart in totaal 1.345.000 Silver Eagles. De komende twee dagen werden er nog eens 975.000 Silver Eagles verkocht voor een totaal van 2.320.000.

We hebben dit soort aankopen al geruime tijd niet gezien. De Amerikaanse munt verkoopt Silver Eagles niet rechtstreeks aan het publiek, maar aan geautoriseerde kopers die aan het publiek verkopen. Deze verkoopcijfers vertegenwoordigen dus aankopen door de geautoriseerde dealers. Hoe dan ook, als de 'Authorized Dealers' in maart veel meer Silver Eagles kopen, doen ze dat omdat ze een veel grotere vraag van het publiek ervaren.

Er kan echter binnenkort een probleem zijn voor de geautoriseerde dealers als de Amerikaanse munt geen Silver Eagle-aandelen meer heeft. Waarom? Omdat de Amerikaanse munt heeft bezuinigd op de maandelijkse productieruns van Silver Eagles vanwege de verminderde vraag in de afgelopen jaren. Ik betwijfel of de Amerikaanse Munt in korte tijd nog eens 1-2 miljoen Silver Eagles kan leveren. We kunnen dus zien dat de Amerikaanse Munt de verkoop van Silver Eagles binnenkort opschort totdat ze de voorraden kunnen vergroten.

Als u geen fysieke edelmetalen bezit, is het misschien een goed idee om te beginnen met het VERDELEN van bepaalde activa in Goud en Zilver. Met de aanhoudende verspreiding van de wereldwijde besmetting en de komende verstoringen vanuit de Chinese leveranties, is het zeer waarschijnlijk dat de vraag naar edelmetalen in de toekomst alleen maar zal toenemen. Met een stijgende vraag en een beperkt aanbod, kunnen we veel hogere prijzen voor goud en zilver gaan zien.